Poletna šola - Vstop na tuje trge

»HITRA PODJETNIŠKA ŠOLA VSTOPA NA TUJE TRGE«

logotipi spirit

 

»Trženje, prodaja, razvoj ter internacionalizacija. Kako s podjetniško idejo osvojiti svet?«

Kdaj? Od 21.8.2018 do 13.9.2018

                                                          Kje? Študentski center Univerze na Primorskem, Čevljarska 27, 6000 Koper                                                                               

logo trije

UIP Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske v sodelovanju z Agencijo SPIRIT v okviru Programa podpornih storitev subjektov inovativnega okolja v Republiki Sloveniji v letih 2018 in 2019 »SIO 2018-2019« organizira ciklus tematskih dogodkov na temo trženja, prodaje, razvoja lastnih produktov in storitev ter internacionalizacijo start-up podjetij. Vsebine delavnic, ki jih bomo izvajali v sodelovanju z GEA College – Fakulteto za podjetništvo bodo usmerjene v predstavitev načinov optimizacije procesov, prilagoditev in osredotočanje trženjskih dejavnosti, poudarek bo na učinkovitosti in donosnosti, iskanju novih priložnosti, ter oblikovanju poslovnega modela, ki bo že v zgodnji fazi razvoja vključeval tudi širitev prodaje produkta/ storitve na tuje trge.  

»V trženju je potrebno biti nenehno aktiven, dinamičen, spreminjati pristope in poskušati novosti ter namenjati pozornost že pridobljenim strankam.«

Program delavnic bo poleg tega usmerjen tudi v predstavitev aktivnosti UIP ter ozaveščanje udeleženih o programu »SIO 2018-2019«, ter podpornih podjetniških storitev, ki so na voljo novoustanovljenim start-up podjetjem, kot tudi podjetniškim skupinam.

Na delavnicah bomo gostili strokovnjake in predavatelje na posamezno tematiko, kjer bodo podana ključna znanja. Prav tako pa bo na dogodkih omogočen tudi pogovor z gosti, ter obravnava konkretnih podjetnikih primerov iz prakse. Delavnice se bodo izvajale v terminu od 9.00 h – 12.00 h na predvideni lokaciji UIP, Čevljarska 27 v Kopru (predavalnica v pritličju) in na GEA College, Dunajska 156 v Ljubljani (predavalnica št. 5) – lokacije izvajanja modulov bodo podane v nadaljevanju.

 

Zemljevid 1          zemljevid 2

 

NAMEN

CILJI

UDELEŽENCI

REZULTAT

S hitro podjetniško šolo želimo podati ključna znanja s področja internacionalizacije podjetniške ideje za podjetniške ekipe in start-up podjetja ter posameznike, ki želijo s svojo idejo prodreti na tuje trge. Prav tako je namen šole opozoriti na ključne vidike, priložnosti in nevarnosti pri internacionalizaciji zato, da se zmanjšajo tveganja pri sami komercializaciji.

1. Podati ključna znanja iz internacionalizacije podjetniške ideje udeležencem ter prispevati k dejanskemu razvoju idej,

2. Podati primere dobre praske iz trženja produktov in storitev v mednarodnem okolju, ter

3. Vzpostaviti povezave med udeleženci in podpornim okoljem pri dejanski komercializaciji idej na mednarodnih trgih.

Hitra podjetniška šola je namenjena inovativnim potencialnim podjetnikom (inovativnim posameznikom, dijakom, študentom, pedagoškim delavcem, raziskovalcem), novim in obstoječim podjetjem s potencialom hitre rasti »start up«.

 

Udeleženci bodo s pomočjo mentorjev za lastno podjetniško idejo izdelali podjetniški akcijski načrt internacionalizacije, ki bo vseboval ključne vidike posamezne ideje.

 

Predvideni termini modulov hitre podjetniške šole:

Tematska Delavnica / Modul

Termin

Vsebina programa

Predavatelj / Gost

Lokacija izvedbe

1

21.8.2018

Podjetniško načrtovanje, usmerjanje in razvoj podjetniške ideje, primeri dobre prakse poslovanja v mednarodnem okolju

Doc. dr Mitja Jeraj

Strokovnjak s področja podjetništva, mentor podjetniških skupin in presojevalec poslovnih načrtov. Predava s področja podjetništva, poslovnega načrta in rasti podjetja. Ima lastne izkušnje z zagonskim podjetjem.

Gostje iz gospodarstva – primeri dobre prakse

UIP, Čevljarska 27, Koper (sejna soba v 1. Nadstropju)

2

23.8.2018

Digitalni marketing na globalnem trgu s poudarkom na IKT orodjih, ki ustvarjajo uspešen prodor na mednarodne trge

Gal Kočar

Strokovnjak za digitalni marketing. Izkušnje je pridobival v različnih digitalnih agencijah, bil tudi direktor ene večjih agencij specializiranih za segment SME. Strokovnjak s področja performance marketinga

 Gostje iz gospodarstva – primeri dobre prakse

GEA College, Dunajska 156 v Ljubljani (predavalnica št. 5)

3

28.8.2018

Segmentacija trga in identifikacija ključnega ciljnega segmenta, ter izbira primernih in učinkovitih diseminacijskih orodij

Dr. Jana Hojnik

Strokovnjakinja za načrtovanje in razvoj podjetniške ideje, testiranje ideje, orodij za analizo trga in konkurence ter izbor ciljnega segmenta.

Gostje iz gospodarstva – primeri dobre prakse

UIP, Čevljarska 27, Koper (sejna soba v 1. Nadstropju)

4

30.8.2018

Analiza konkurence, spoznavanje konkurentov in diferenciacija na trgu, ter postavljanje cenovne politike podjetja, finančno upravljanje

dr. Dario Berginc

Strokovnjak s področja podjetništva, mentor in svetovalec preko podjetniških iniciativ in podpornih okolij. vodja podjetniških projektov.

Gostje iz gospodarstva – primeri dobre prakse

GEA College, Dunajska 156 v Ljubljani (predavalnica št. 5)

5

4.9.2018

Poslovno komuniciranje in odnosi s tujimi strateškim partnerji, osnove komunikacije, poslovni jezik in prezentacija

Vita Kernel, ABC

Lastnica podjetja Studio Kernel, d.o.o., ki se ukvarja s strateškim komuniciranjem na domačih in tujih trgih, podjetniškim svetovanjem in trajnostnim razvojem.

Gostje iz gospodarstva – primeri dobre prakse

UIP, Čevljarska 27, Koper (sejna soba v 1. Nadstropju)

6

6.9.2018

Pomen blagovne znamke in zaščite intelektualne lastnine v mednarodnem okolju, ter urejanje odnosov z »NDA«

Dr. Aleš Lipnik in Katja Cergol

Oba gosta sta strokovnjaka s področja intelektualne lastnine, pomena razvoja blagovne znamke, ter zaščite intelektualne lastnine na SLO in EU ravni.

Gostje iz gospodarstva – primeri dobre prakse

UIP, Čevljarska 27, Koper (sejna soba v 1. Nadstropju)

7

11.9.2018

Učinkovita predstavitev produkta / storitve na tujem trgu »prodajni pitching« in osvojitev mednarodnega kupca

Goran Tomšič, član upravnega odbora Poslovnih angelov Slovenije

Poslovni angeli Slovenije so stična točka med start-upi, podjetji, člani kluba, mednarodnimi investitorji in eksperti iz številnih področij. Člani kluba so investitorji v Sloveniji, srednji in zahodni Evropi z visoko mero integritete, ogromno poslovnimi izkušnjami, bogatim socialnim kapitalom in željo pomagati hitro rastočim zagonskim podjetjem.

Gostje iz gospodarstva – primeri dobre prakse

UIP, Čevljarska 27, Koper (sejna soba v 1. Nadstropju)

8

13.9.2018

Strokovna ekskurzija – spoznavanje primerov dobrih praks poslovanja s tujimi trgi

 

Organizatorji hitre poletne šole

V okviru poletne šole bo organizirana strokovna ekskurzije primerov dobre prakse in ogled delujočih podjetij, ki poslujejo na mednarodnih trgih.

Program bo javljen naknadno

 

Ostali napotki udeležencem hitre podjetniške šole: Moduli bodo organizirani tako, da bodo v 1. delu vsake delavnice (9.00 – 10.30) podana osnovna znanja z obravnavanega področja, v 2. delu (10.30-12.00) pa bo omogočen pogovor z gosti z gospodarstva. Priporočeno je, da udeleženci prinesejo s seboj prenosne računalnike. V predavalnicah bo zagotovljen prost dostop do wi-fi omrežja, ter manjše okrepčilo ob začetku delavnice in v času odmora ob 10.30. Organizator si dopušča pravico zamenjave vsebin modulov ali predavatelja v primeru višje sile. Udeležba na delavnicah je za vse brezplačna.

Obveznosti in rezultat programa: Program hitre podjetniške šole bo ovrednoten s kreditnimi točkami (ECTS). Udeleženci, ki bodo uspešno zaključili program šole bodo prejeli sklepe o priznanju kreditnih točk. Pogoj za uspešen zaključek programa je redna udeležba na modulih ter izdelava lastnega akcijskega načrta za vstop na tuje trge.

 

POSTANITE USPEŠEN START-UP S POGLEDOM NA GLOBALNE TRGE!

pdfPRIJAVNICA

Prijave prejemamo do vključno 17.8.2018 na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.             

Število mest je omejeno! Prijave sprejemamo do zasedbe prostih mest.               

Obvezna je izpolnitev prijavnice.

Dodatna vprašanja nam pošljite na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.      

 

V sodelovanju z:  

                                                                            logo Geacollege

in

 

UP logo