Novice

DIGITAL DOCK KOPER

Arduino za mladino: Programiranje traku z LED-diodami

digital dock Koper vsi logotipi
 

Sedanjost je prepletena s sodobno tehnologijo, ki je velikokrat lahko zelo zabavna.

UIP – Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske, partner FabLab mreže Slovenije, vas to soboto, 6. oktobra 2018, ob 10.uri vabi na delavnico Digital Dock Koper, ki jo organizira v okviru Slovenskega tedna programiranja v prostorih Študentskega centra Univerze na Primorskem (Čevljarska 27, Koper).

Programiranje je ena od najbolj kreativnih dejavnosti in hkrati hvaležno orodje za uresničevanje lastnih ciljev. Namen slovenskega tedna programiranja je širjenje znanja programiranja in digitalne pismenosti na vključujoč in zabaven način.

Na delavnici, ki je namenjena starejšim od 14 let, se bodo udeleženci seznanili s procesi ustvarjanja, sestavljanja preprostih elektronskih vezij, ki jih kontroliramo s programsko kodo.

Sestavili bodo trak z LED-diodami in sprogramirali procesor, ki jih bo prižigal v določenih časovnih razmikih po njihovem programu s pomočjo platforme Arduino.

Delavnico bo vodil Andrej Florjančič, profesor elektrotehniških in računalniških predmetov na Srednji tehniški šoli Koper, inovator, strokovnjak za programiranje – Arduino, programiranje – Java, mehatroniko, avtomatiko,…

Pridružil se mu bo Jernej Filipčič, po izobrazbi astrofizik sicer pa podjetnik in inovator, ki ga zanima vse kar je povezano z znanostjo in tehnologijo. Filipčič bo predstavil možnosti uporabe Arduina.

Vabimo vas v svet preprostega spoznavanja fizike, tehnike in programiranja. 

Slovenski teden programiranja, ki se mu FabLab mreža Slovenije letos pridružuje kot partner, podpira tudi Ministrstvo za javno upravo!  

Vabljeni!

Za več informacij nam pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..