Novice

Na Radiu Koper gostili zmagovalce Podjetne Primorske 2018. Prisluhnite!

Radio Koper

Konec novembra se je v Kopru zaključil največji Start-up natečaj za najboljšo poslovno idejo v regiji Podjetna Primorska 2018, ki ga je v sodelovanju s partnerji organiziral že 12. leto Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske.

Veseli in počaščeni smo, da so na Radiu Koper natečaju namenili rubriko, ki je bila v etru od torka, 27.11. do četrtka, 29.11..

Prva je sedla pred radijski mikrofon Nika Tomažič, ki si je z Moniko Kršić (žal je bila zaradi bolezni odsotna) prislužila zmago v kategoriji Start-up Academic - Rektorjeva nagrada Univerze na Primorske. Z Iztokom Easyem Novakom sta v etru kramljala o Grončku - Cupgrape, biorazgradljive lončku iz tropin. Nika je priljubljenemu glasbeniku in radijskemu voditelju povedala kako sta prišli do ideje o lončku, po kolikšnem času se le-ta razgradi, kaj je tisto kar ga drži skupaj,...Kliknite na fotografijo in prisluhnite intervjuju.

 

Easy in Nika

Na fotografiji: Iztok Easy Novak in Nika Tomažič

 

Rivalmit - zgodba o uspehu, ki se je rodila iz ljubezni do mitologije in rivalstva z bratom

Pravzaprav je tako nastalo ime podjetja vsestranske umetnice Tine Kraljič, ki  je strokovno komisijo Podejtne Primorske prepričala z unikatnimi umetninami. O študiju, umetninah, Geek kulturi, poti, ki je je pripeljala do Univerzitetnega inkubatorja Primorske in zmage v kategorji Start-up Optimist, se je pogovarjala s karizmatično radijsko voditeljico z markantnim glasom Natašo Benčič.  Klik na fotografijo vas bo pripeljal do intervjuja.

 

Tina in NatasaNa fotografiji: Tina Kraljič in Nataša Benčič

 

S fotovoltaični strašniki sta pospravila zmago pod streho

Na zmagovalne stopničke v kategoriji Star-up Accelerator Navigator, ki je namenjeni izkušenim posameznikom in ekipam, sta stopila Stefano Destefano in Mateja Miško s fotovoltaičnimi strešniki. Voditeljske niti je na morsko obarvanih frekvencah prepletala vedno dobro razpoložena Janja Lešnik.

 Mateja Stefano in JanjaNa fotografiji: Mateja Miško, Janja Lešnik in Stefano Destefano

 

Ekipi Radia Koper se še enkrat zahvaljujemo za vso podporo, prijaznost in profesionalnost.