Novice

SPOZNAVANJE PRIMEROV DOBRIH PRAKS NA TERENU: Bili smo v Šmarjah in Padni

UIP Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske je v sodelovanju z Agencijo SPIRIT v okviru Programa podpornih storitev subjektov inovativnega okolja v Republiki Sloveniji v letih 2018 in 2019 »SIO 2018-2019« organizira dogodek za inovativne potencialne podjetnike (inovativne posameznike, dijake, študente,pedagoške delavce, raziskovalce), nova in obstoječa podjetja s potencialom hitre rasti »start up«.

Program dogodka je bil usmerjen v predstavitev aktivnosti UIP-Univerzitetnega razvojnega centra in inkubatorja Primorske ter programa »SIO 2018-2019«. Udeležence dogodka smo peljali v Šmarje in Padno kjer so gostje predstavili primere dobre prakse v turističnem sektorju. Prijetno smo tako združili s koristnim.

Najprej smo obiskali Šmarje kjer nam je mag. Andrej Medved pokazal lično urejene apartmaje Santomas in predstavil primer dobre prakse promocije nastanitvenih obratov.

Mateja Koren Medved in mag. Andrej Medved upravljata z »Apartmaji Santomas«, ki ponujajo bivanje v samem centru Šmarij, istrske vasi, ki se ponaša z atraktivno lokacijo, naravno in kulturno dediščino, vinsko tradicijo ter gostoljubjem domačinov.

andrej v smarjah Foto: pred apartmaiji Santomas

 

V Padni smo se najprej sprehodili po vasi, nato nam je Denis Goja predstavil promocijo turističnih produktov za tuje trge.

Padna je slikovita vas v z zaledju Pirana, ki je ohranila značilno podobo tipične, strnjeno pozidane istrske vasi, kar jo uvršča med kulturne spomenike prve stopnje. Prikupna vas z dih jemajočimi razgledi sprejme vsako nedeljo več sto gostov s križark. Poleg le-teh pa je veliko tudi obiskov kolesarjev in pohodnikov.

Denis Goja je strokovnjak na področju razvoja podeželja, turizma, strateških programov lokalnih skupnosti. Usposobljen moderator in motivator na delavnicah z primeri dobrih praks. Svetovalec in organizator različnih strokovnih, kulturnih in športnih dogodkov.

                                             TIC Prade    Foto: TIC Prade          

                                                                                                                                                           

V prostorih Krajevne skupnosti Padna je program SIO 2018-2019 in aktivnosti podporjnega podjetniškega okolja UIP predstavila Lara Pirc.

Lara P Prade

foto: Lara Pirc

 

Dogodek smo zaključili v Residenci Gold Istra in restavraciji Tegola.

Na mirni lokaciji v vasi Padna se nahaja Residence Gold Istra, ki ponuja gostom nočitev v tematskih sobah, trgovino s tartufi in degustacijski kotiček, vodeno iskanje tartufov in restavracijo Tegola s pristno istrsko kulinariko. Vrhunska kuharska mojstra David Bais in Jaka Mankoč sta nam pokazala čudovite sobe Residence gold Istra ter predstavila poslovni model in promocijo avtentične gastronomije restavraciji Tegola.

David Bais…kuharski mojster, ki s kakovostjo in domiselnostjo združuje tradicionalne in modernejše kuharske tehnike ter tako promovira istrsko kulinariko. Organizator banketov in ostalih prireditev ter mentor malih in velikih šefov v znanih slovenskih kuharskih reality showih kjer je spoznal tudi poslovnega partneja Jako Mankoča.

Jaka Mankoč, je četrti Primorec zapored, ki je zmagal v kulinaričnem tekmovanju MasterChef Slovenija. Dejstvo, da so primorski kuharji uspešni na tovrstnih tekmovanjih, ga ne preseneča, saj meni, da Primorci prenesejo  strast v vsako stvar, ki jo delajo, še posebej v kuhinjo.

 

Tegola 1

Foto: skupinska

 

Medved 2    pred TICEM 2 V TICU  galerija Prade  Jaka in David  Denis Goja